Boot registratie App voor booteigenaren

boot registratie app bootprofielStichting VbV biedt de gratis boot registratie App “Bootprofiel”, waarmee booteigenaren alle belangrijke gegevens van hun boot kunnen vastleggen. Mocht een boot en/of buitenboordmotor onverhoopt worden gestolen, dan zijn alle gegevens direct bekend en beschikbaar. De politie kan zo sneller starten met het opsporen van het gestolen object. Dit vergroot de opsporingskans aanzienlijk.

De boot registratie App werd al in 2012 gelanceerd, en is naast iPhone ook beschikbaar voor Android.

Diefstalrisico

Een boot en of buitenboordmotor is een makkelijk en populair doelwit voor dieven. Dit onheil overkomt ieder jaar één op de tweehonderd booteigenaren. De schadelast door diefstal van boten blijft verzekeraars grote zorgen baren. Uit diefstalcijfers van het KLPD blijkt dat er jaarlijks ruim 1.200 boten en 2.100 buitenboordmotoren worden gestolen.

Probleem in de praktijk is dat booteigenaren bij diefstal niet alle kenmerken van hun boot bij de hand hebben. Vaak weten ze alleen de naam, kleur en de vorm, maar ontbreken gegevens als: merk, type en registratienummer bij de aangifte.

Om de kans op het terugvinden van een boot te vergroten en daarmee de schadelast te beperken, ontwikkelde VbV daarom, namens alle Nederlandse verzekeraars, de boot registratie App ‘Bootprofiel’.

Bij diefstal alle gegevens compleet

De booteigenaar kan hiermee op een eenvoudige manier alle belangrijke gegevens van zijn boot en/of buitenboordmotor registreren. Hij bepaalt zelf of hij de gegevens bewaart voor eigen administratie of verzendt naar een centrale database. Dit gebeurt in een beveiligde omgeving bij Stichting VbV; de gegevens worden dus niet aan derden ter beschikking gesteld. Alleen bij diefstal kunnen alle gegevens, door één druk op de knop, doorgezet worden naar de VbV-helpdesk en toegevoegd worden aan de politie-aangifte.

Informatie over boot registratie app bootprofiel

De App is nu gratis te downloaden via de App Store & Google Play.

Kijk voor meer informatie op www.bootprofiel.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *