Tevredenheid of klacht melden

tevredenheid of klacht meldenWij streven naar tevreden klanten. Wilt je jouw tevredenheid met ons of andere mensen delen, dan zijn wij daar erg blij mee. Je kunt ons rechtstreeks een bericht sturen en of het positieve nieuws delen via de sociale netwerken.

Hebben wij ons werk niet goed gedaan?

Het kan ook voorkomen dat je minder tevreden bent of een klacht hebt over onze  dienstverlening. Verzekeringsadvies is immers mensenwerk, en ondanks dat we er alles aan doen om je goed te helpen, kan er altijd iets mis gaan. Je kunt dan een klacht melden. We zoeken dan graag samen met je naar een passende oplossing.

Stuur ons je bericht:

Uw vraag
Onderwerp
Omschrijving
Uw gegevens
Geslacht*
Voornaam*
Tussenvoegsel, Achternaam*
Adres*
Postcode, Woonplaats*
E-mailadres*
Mobiel
Telefoon
Polisnummer
Graag contact
 

Wanneer krijg je antwoord op je klacht?

Wij streven ernaar je binnen twee weken (tien werkdagen) schriftelijk een onderbouwd antwoord te geven. Bij complexe zaken is dat niet altijd mogelijk. In dat geval stellen wij je daarvan tijdig op de hoogte en geven wij aan wanneer wij je wél antwoord kunnen geven.

Niet tevreden over de uitkomst?

1. Een vervolgklacht bij de directie

Voor elke klacht zoeken wij naar de beste oplossing. Ben je het echter niet eens met de uitkomst van de klachtafhandeling, dan kun je een vervolgklacht indienen bij de directie.  Je ontvangt binnen drie weken bericht. Vermeld svp in de brief het klachtregistratienummer.

2. Kifid – Een onafhankelijke geschilleninstantie

Wanneer je van mening bent dat ook de directie de klacht niet naar jouw tevredenheid heeft afgehandeld, kun je terecht bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KiFiD) en ook daar de klacht melden. Dit is de onafhankelijke instantie voor geschillen tussen consumenten en hun financiële dienstverlener.

Stichting Klachteninstituut Financiële Dienstverlening
Postbus 93257
2509 AG Den Haag
Internet: www.kifid.nl

Het aansluitnummer van Lancyr Bootverzekeringen bij Kifid is  300.009637.

Je kunt pas bij Kifid de klacht melden als jouw klacht is behandeld via de klachtenprocedure van Lancyr Bootverzekeringen. Kifid neemt de klacht alleen in behandeling, wanneer je die binnen drie maanden nadat jouw klacht is afgehandeld (en dit niet naar tevredenheid is gegaan) door Lancyr Bootverzekeringen.