Lancyr Bootverzekeringen zoekt bij elk vaartuig een passende verzekering, of het nu een open of kajuit zeilboot, sloep, motorjacht of speedboot is. Elke boot heeft weer zijn specifieke kenmerken waar rekening mee gehouden moet worden.

Welke bootverzekering dekkingen kun je kiezen?

Net als bij een autoverzekering kun je bij bootverzekeringen ook kiezen tussen verschillende bootverzekering dekkingen. Dit zijn WA, WA Beperkt Casco en WA Volledig Casco.

WA

Alleen schade aan de tegenpartij is verzekerd.

WA Beperkt Casco

Dekt hetzelfde als de WA-verzekering, plus diefstal, brand, storm- of hagelschade, en de op de boot aanwezige spullen (inboedel).

WA Volledig Casco

Dekt hetzelfde als de WA-Beperkt Caso verzekering, plus schade aan je eigen boot.

Wat kun je extra bijverzekeren?

Bootverzekeringen in de basis zorgen ervoor dat schade aan anderen en andere boten is gedekt, en bij een Volledig Casco dekking ook schade aan je eigen boot. Er bestaan een aantal extra dekkingen die je kunt toevoegen aan je bootverzekering.

Volgboot

Heb je een volgboot? Dan kun je een volgboot gemakkelijk extra meeverzekeren. De dekking voor de volgboot is hetzelfde als de gekozen dekking voor de bootverzekering. Schade aan de volgboot is niet van invloed op je no-claimkorting. Sommige maatschappijen verzekeren een volgboot gratis mee, andere rekenen daarvoor een toeslag.

Is de volgboot langer dan de breedte van de boot en/of heeft hij meer dan 10pk? Dan kan de volgboot niet worden meeverzekerd en krijg je dus een losse volgboot verzekering.

Boottrailer

De Wettelijke Aansprakelijkheid verzekering voor je boottrailer valt altijd onder de dekking van de auto die de trailer trekt. Als je minimaal een WA Beperkt Casco bootverzekering dekking hebt afgesloten, kun je daarnaast ook je boottrailer meeverzekeren voor Beperkt Casco. De boottrailer is dan ook verzekerd voor schade veroorzaakt door van buiten komend onheil en ook schade door eigen schuld (geen opzet).

Ongevallen opvarendenverzekering

Een ongevallen opvarendenverzekering keert een vast bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit van jezelf en andere opvarenden van je boot bij een ongeval / aanvaring. Of als je zelf op een andere boot bij een ongeval betrokken raakt en blijvend invalide wordt of overlijdt.

Rechtsbijstandverzekering

Bij je bootverzekering kun je een rechtsbijstandverzekering bijsluiten die dekking geeft voor juridische hulp mocht je betrokken raken bij een aanvaring. Heb je al een rechtsbijstandverzekering inclusief Verkeersdekking? Dan is juridische hulp bij aanvaringen al gedekt (check  de polisvoorwaarden van je rechtsbijstandverzekering voor meer informatie).

Extra inboedelverzekering

Als je een WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco bootverzekering hebt, is standaard 20% van het verzekerd bedrag aan aanwezige spullen op je boot (inboedel) meeverzekerd. Mocht je kostbare apparatuur aan boord hebben, of bijvoorbeeld duikuitrusting, dan heb je de mogelijkheid om extra inboedel bij te verzekeren.

Wat is niet verzekerd?

1. Schade door opzet of nalatigheid is niet verzekerd.

2. Schade door achterstallig of slecht onderhoud van je boot is niet verzekerd.

3. Slijtage schade aan je boot is niet verzekerd.

4. Schade die ontstaat als je je boot verhuurt. Dit kan wel verzekerd worden. Voor een dekking bij verhuur kun je een aparte verzekering bij ons aanvragen.

Persoonlijk verzekeringsadvies nodig?

Praat je liever met een adviseur om de juiste bootverzekering te kiezen met de juiste dekking voor uw persoonlijke situatie en boot? Voor persoonlijk verzekeringsadvies kun je altijd contact met onze bootverzekering experts opnemen. Ze helpen je graag.